Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten wanneer je een spiegel op maat wilt kopen of bestellen. Iedereen heeft wel een spiegel thuis hangen. Deze wordt elke dag gebruikt en is een heel normaal voorwerp. Naast het gebruikt als spiegel om in te kunnen kijken is het ook belangrijk dat de spiegel past bij het interieur van een huis. Je kan bijvoorbeeld graag willen wanneer iemand binnenkomt de spiegel een kant van je huis laat zien die extra moet opvallen bij binnenkomst. Hiernaast moet de spiegel ook mooi zijn en bij je interieur passen. Een standaard spiegel uit de winkel is vaak niet precies wat je zoekt. Zelf heb ik bij mijn huis de deur in het midden zitten. Net links van de deur zit de gang naar de woonkamer en eetkamer. Net recht van de deur zit de trap omhoog. Bij binnenkomst zit er tegen de trapwand aan een spiegel bevestigd. Wanneer je je jas aan het ophangen bent kijk je via de spiegel de woonkamer in. Ik ben best trots op mijn woonkamer en vind het belangrijke dat gasten deze zien bij binnenkomst. De eerste indruk is immers het belangrijkste.

Spiegelsoort

In mijn eigen huis zijn alle meubels vrij strak. Je bank is van leer en heeft alleen rechthoekige punten. De meeste andere meubels hebben dezelfde eigenschappen. Om die reden ben ik gegaan voor een rechthoekige spiegel. De randen van de spiegel zijn plat poly. Hierdoor wordt de zijkant heel strak, en ook zichtbaar. Dit past heel goed bij mijn soort huis. Dit laat zien dat het heel belangrijke is hoe je je spiegel laat afwerken en dat dus niet elke spiegel uit elke winkel bij de stijl van je huis past. Omdat de randen plat poly zijn geslepen zit er geen lijst om de spiegel heen.

Eigen stijl

Spiegels zijn er in allerlei soorten en maten en ook in allerlei soorten afwerkingen. Hierdoor kan een spiegel heel precies worden afgestemd op je interieur. Als je je afvraagt, wat voor interieur heb ik, zijn er een aantal tips om hier achter te komen. Kijk naar de vorm van je meubels. Ronde hoeken staan beter vaak bij ronde spiegels, ovaal bij ovaal en rechthoekig bij rechthoekig, maar dit kan verschillen door persoonlijke smaak. Ook is het een goed idee om naar de grote van je huis en meubels te kijken. Een te grote spiegel kan misschien te veel opvallen. Een te kleine spiegel valt weg bij de rest van je meubels.