Het is natuurlijk altijd harstikke spannend als je bijna je nieuwe huisje ingaat. Je kan helemaal zelf aan de slag gaan met inrichten en je mag dit helemaal zelf bepalen, met degene met wie je gaat wonen uiteraard. Maar hoe ga je dit aanpakken? Heb je een grote ruimte of een kleine ruimte? Kan je alles in de ruimte kwijt wat je kwijt wil? Er zijn een aantal vragen die je eerst aan jezelf moet stellen voordat je je uitje naar de Ikea kunt gaan maken. Wij geven je graag wat tips!

Meten

Allereerst is het ontzettend belangrijk dat je gaat meten. Het is natuurlijk harstikke leuk om alles te kopen wat je er mooi uit vindt zien en wat er bij elkaar past, maar misschien past het niet eens in je huis of in de ruimte waar je het kwijt wilt. Het is hartstikke zonde als je allemaal mooie meubels in huis hebt gehaald die uiteindelijk niet passen op de plek die je in je hoof had. Daarom moet je van tevoren alles goed meten.

Meubels

Er zijn natuurlijk ontzettend veel verschillende soorten meubels. Daarom is het handig om per kamer meubels op een lijstje te zetten. We nemen als voorbeeld te slaapkamer. Als je een kleinere ruimte voor de slaapkamer in je hoofd hebt, moet je goed gaan passen en meten. Je hebt uiteraard een bed en een nachtkastje nodig, maar je wilt ook nog wel iets van een ander meubel in de slaapkamer. Vaak kiezen mensen de kamer met een schuine wand als slaapkamer. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor een schuine kast wand. Door een schuine kast wand kan je alsnog spullen kwijt in je kamer en dit ziet er ook nog eens vlotjes uit.

Winkels

Het is nu natuurlijk niet zo dat je winkel in, winkel uit kunt om op zoek te gaan naar meubels en andere leuke spullen. Door corona zijn de meeste winkels dicht en dat is natuurlijk best jammer. Helaas is dit niet anders, dus de leuke uitjes kan je voor nu wel even vergeten. Gelukkig is de Ikea wel nog open door middel van bestellen, maar het is te begrijpen dat je dit ontzettend jammer vindt. Wel kan je het ook zien als iets positiefs. `Sommige winkels willen in deze periode juist graag af van bepaalde spullen in hun assortiment en zullen er daardoor extra korting op gooien. Je hebt daarom dus wel de kans dat je juist goedkoper uit bent.