Wat de avond van mijn leven had moeten zijn belandde uiteindelijk in één groot fiasco. De eenentwintigste verjaardag van mijn beste vriend werd gevierd met een groot feest. De hele buurt was uitgenodigd, en drank was rijkelijk aanwezig. Ook zou de liefde van mijn leven op het feestje aanwezig zijn dus ik had er ontzettend veel zin in. In de middag ben ik naar zijn afgehuurde loods gegaan om voorbereidingen te treffen, even de spullen opzij en de geluidinstallatie regelen en daarna na de supermarkt om te helpen sjouwen met de kratten bier en de tassen met whisky en wodka. Natuurlijk hebben we allemaal een bijdrage geleverd want zo’n feest in je eentje organiseren kost je een godsvermogen, daar zijn we de beroerdste niet voor. We zijn terug naar de loods gegaan om alvast te genieten van het eerste biertje. Daarna ben ik naar huis gegaan om me op te frissen en te eten want moeders gehaktballen stonden op het vuur en die wou ik niet missen. Dat was het moment waarop het fout ging.

De aanrijding

Het moment waarop het precies misging was bij het stoplicht. Ik stond te wachten voor het rode licht op mijn brommer. Het licht ging net op groen toen ik ineens vol van achter werd geschept door een auto. Ik kan me de klap niet eens meer herinneren. Het moment waarop ik me besefte wat er was gebeurd lag ik al zes meter verderop in de berm. De klap was zo heftig dat dat omstanders direct de ambulance belden. De bestuurder was gelukkig ook gestopt, al denk ik dat hij niet ver was gekomen als hij zou proberen te vluchten. Zijn auto had namelijk flink wat schade. Ikzelf was er niet best aan toe. Ik kon mijn nek onmiddellijk niet meer bewegen en het deed ontzettend veel pijn. Zoveel pijn had ik denk nog nooit in mijn leven gevoeld. De ambulance arriveerde en de broeders hebben mij toen voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Het ergste vond ik nog dat ik niet naar het feestje kon en met mijn crush kon praten.

Juridisch advies inwinnen

Een aantal weken later heb ik van een fysiotherapeut te horen gekregen dat ik een whiplash heb opgelopen door het ongeluk. Ik besloot hiermee naar een letselschade advocaat Gouda te gaan. Deze heeft mij juridisch advies gegeven zodat ik goed op de hoogte was van mijn rechten. Verder heb ik nog enkele consulten bij hem gehad tijdens het verloop van het proces. Uiteindelijk is het goed afgelopen, de rechter heeft beslist dat er een groot gedeelte van de schade moet worden vergoed.