Ga je binnenkort trouwen? Dan is het tijd om een trouwpak uit te zoeken. Er zijn allerlei verschillende trouwpakken te vinden. Hieronder hebben we er een aantal op een rijtje gezet.

1. Driedelig trouwpak

Een driedelig pak, wordt het meest gedragen door de bruidegom op een bruiloft. Een driedelig pak bestaat uit een broek, een jasje en een gilet. Vaak zijn driedelige pakken te koop als setje, je kunt er ook voor kiezen om zelf je driedelige pak samen te stellen. Een driedelig trouwpak is het meest voorkomende trouwpak. In veel trouwfoto’s en trouwfilms zie je dit pak voorbij komen.

2. Tweedelig trouwpak

Een tweedelig pak wordt ook veel gedraagt op bruiloften. Een tweedelig pak bestaat uit alleen de broek en het jasje. Veel mannen vinden dit net iets fijner zitten of wat minder statig. Een tweedelig pak is dus ook een aanrader voor tijdens een bruiloft.

3. Navy blauw trouwpak

Een navy blauw trouwpak is een klassieker, en daarbij ook de meest gekozen kleur voor ene pak. Dit pak is net even wat kleurrijker dan een zwart of grijs pak maar is wel heeft netjes. Ook staat een blauw pak ontzettend mooi bij de bruid in haar witte jurk.

4. Wit trouwpak

Een wit pak is een kleur die niet heel vaak wordt gekozen maar wel heel mooi kan zijn. Een wit pak kun je natuurlijk ook aankleden met kleurrijke details. Ook pas ene wit pak ontzettend mooi bij de vrouw in haar witte jurk. Ook kan een wit pak ook goed passen bij een wit kleurig thema van de bruiloft.

5. Zwart trouwpak

Een zwart pak is een ontzettende chique kleur om te dragen. De kleur past overal bij, dus ook goed bij de bruid of bij het thema van de bruiloft. Een zwart pak kan je ook in verschillende vormen verkrijgen. Hierbij kun je denken aan een fluweel stof of een patroon op het pak. Een zwart pak hoeft dus absoluut niet saai te zijn wat veel mensen vaak zeggen.

6. Casual trouwpak

Een casual trouwpak is het meest gedragen type pak op een bruiloft. Het pak is niet te uitbundig maar heeft kleine details die toch opvallen. Een casual pak wordt naast bruiloften ook veel op werk of andere feesten gedragen.

7. Strik of stropdas

Een strik of een stropdas is altijd een essentieel onderdeel van het pak. Een stropdas wordt het meeste gedragen. Maar tegenwoordig zijn de strikken erg hip. Een strik of stropdas is een detail die veel mensen onmisbaar vinden bij een pak, toch zijn er ook veel mannen die ervoor kiezen om helemaal geen strik of stropdas te dragen.

8. Hip trouwpak

Een hip trouwpak een trend van tegenwoordig. Een hip trouwpak kan een pak zijn met een leuke kleur of met een leuk patroontje. Zo is de kleur dondergroen naast navy blauw heel erg in, omdat het een kleur is die net even wat anders oogt. Ook is echt patroon streepjes heel erg trending. Bij een hip pak heb je dus genoeg keuzes om uit te kiezen.

9. Vintage trouwpak

Een vintage pak is ook een optie waar je voor kunt kiezen. Bij vintage kun je denken aan een pak die je van iemand hebt geeft of hebt gekregen. Ook kun je bij vintage denken aan een pak die je wel eens hebt gebruik voor een ander feest. Vaak vinden mensen het zonde om een pak na één keer te dragen nooit meer aan te trekken, en dus is het hergebruiken van een pak die je al hebt heel handig voor een bruiloft.

10. Comfortabel trouwpak

Voor op een bruiloft is een comfortabel pak ook heel handig om aan te hebben. Je gaat natuurlijk heerlijk dansen en feesten, en dan is het niet fijn om een pak aan te hebben die niet comfortabel zit. Een comfortabel pak hoeft er niet slordig uit te zien. Er zijn genoeg soorten stof en materiaal die je pak er chique uit laten zien maar wel comfortabel zitten.