Sinterklaas staat om de hoek en veel mensen zijn zich aan het afvragen wat ze dit jaar gaan kopen voor hun naasten. Bij mij thuis is het al jarenlang een traditie dat we lootjes trekken in plaats van dat we doen of er een bebaarde oude kerel op de voordeur van mijn oma klopt. De voornaamste reden dat we dit doen is om het sinterklaasfeest nog leuk te houden op latere leeftijd. Het was altijd spannend toen je nog dacht dat de sint met zijn paard over het dak liep, maar die tijden zijn al lang verleden tijd. Ik wil jullie daarom vertellen over de dag dat ik samen met mijn familie en vrienden een avondje op de bank sinterklaas zat te vieren. 

Lootjes trekken

Het ging zoals gebruikelijk met lootjes en ik had vorig jaar toevallig mijn vriendin gekozen. Dit was bijzonder want ik had elke voorgaande editie geen vriendin gehad. Mijn ouders en oma plaagde mij er altijd mee en vroegen zich graag luidkeels af wanneer het nou eindelijk eens zou gebeuren. De zomer van dat jaar was het dan eindelijk gebeurd en ik was blij om mijn vriendin, Nischa, voor te stellen aan de rest van mijn familie. Zoals ik al verteld had maakte we gebruik van loodjes om het feest extra spannend te maken. Voor diegenen die niet weten hoe dat in elkaar steekt, leg ik het graag een keer uit. Het idee is dat iedereen online zijn lootjes invult en deze gaan dan in een denkbeeldige pot. Een willekeurig programma trekt namen uit deze pot en wijst ze toe aan bepaalde personen. Zo kan het dus dat ik een lootje krijg van mijn broer, maar mijn broer hoeft dan niet mij te hebben voor zijn lootje. Dat kan immers net zo goed Nischa zijn. Dus waarom vertel ik dit verhaal? Omdat mijn introductie van Nischa tegenover mijn familie door de lootjes trekken niet bepaald relaxed verliep. Via je site kan je namelijk ook je verlanglijstje invullen. Dit is prettig omdat je zo meer komt te weten over de wensen van degene van wie je het lootje hebt. Ik had dit jaar Nischa en op haar lijstje stond damesondergoed

Sorry schat!

Ik had het verlanglijstje van mijn vriendin gevolgd en ondergoed voor haar gekocht waarvan ik dacht dat ze het leuk zou vinden. Toen ze het uitpakte bleek dat het ondergoed wel twee maten te groot was! Ze schrok zich een ongeluk en begon boos de kamer rond te kijken naar de dader. Ik verschool me even maar realiseerde al snel dat het onnozel was om me te verstoppen. Ik schreeuwde sorry schat en rende lachend de keuken in. Het verhaal houd daar op, om het maar netjes af te kunnen sluiten.