Liefde voor tuinieren

Voor ons die een liefde hebben voor tuinieren is de tuin een grote bron van trots. We leggen oprecht liefde in het ontwerp en onderhoud van onze tuin. Ik weet nog heel goed toen mijn moeder die zelf een grote liefde heeft voor tuinieren bijna in tranen was toen een grote storm haar tuin en bloemen zo goed als wegvaagde. Gelukkig heeft ze alles kunnen herstellen en ligt haar tuin er nu beter bij dan ooit. Niks is mooier dan in de zomer genieten van een stijlvolle tuin. Dit artikel is voor diegenen onder ons die nog niet zoveel ervaring hebben met tuinieren of die nog iet zijn toegekomen aan het opknappen van de tuin na de winter. We bespreken een aantal van de beste technieken voor een stijlvolle tuin.

Een van de makkelijkste manieren om meer stijl te creëren in je tuin is door verschillende groepen planten te hebben die je rondom een thema hebt gecreëerd. Zo kun je bijvoorbeeld kleur gebruiken om verschillende delen van je tuin een unieke uitstraling te geven. Je kunt bijvoorbeeld een oude badkuip gebruiken en die vullen met planten en bloemen die allemaal dezelfde kleur hebben.

Tuinkunst en meubelen

Een andere tip voor een elegante tuin is het toevoegen van tuinkunst. Veel mensen denken bij tuinieren voornamelijk aan planten, bomen, heggen en bloemen. Maar je kunt ook de tuin decoreren met kunst die pas bij de bloemen die er bloeien. Een gevorderde tip is om kunst te gebruiken die aantrekkelijk is voor dieren. Het klassieke voorbeeld is natuurlijk een elegant vogelhuisje. Op deze manier maak je de tuin aantrekkelijk voor dieren en krijgt je tuin een extra dimensie. Wij hadden altijd een aantal spots die erg mooi waren voor vogels om nestjes te creëren. Elke lente en zomer hadden we dus parende vogels in onze tuin.

Er moet natuurlijk ook genoten worden van een mooie tuin. Daarom is het toevoegen van elegante tuinmeubelen aan je tuin ook essentieel. Met de juiste tuinmeubelen creëer je een mooie hoek in je tuin van waaruit je van de tuin kunt genieten zonder dat de meubels afdoen aan de rest van de tuin. Iedereen heeft natuurlijk een eigen stijl als het om tuinen gaat. Een goede manier om nieuwe inspiratie op te doen voor je eigen tuin is om op bezoek te gaan bij andere tuinen. Er zijn echte tuinclubs en daarnaast zijn er ook prachtige publieke tuinen om naar te gaan kijken.