Tijdens jouw studie carrière moet je wel eens stage gaan lopen. En dat is natuurlijk super leuk, want je leert er mega veel van en je bent even uit de schoolbanken. Dat is ook wel leuk. Dat jij je leuke klasgenoten even niet ziet, dat is dan maar even zo. Maar jouw stage tijd vliegt voorbij en je moet er wel het beste van maken. En die school terugkom dagen, dan zie jij je klasgenoten weer, en dan kan je bijkletsen. Maar de kans is groot dat je na die paar uur op school gewoon thuis wilt gaan chillen. Maar de vraag is vaak: Waar ga jij stage lopen? Want je kan eigenlijk overal wel stage lopen. Maar dat ligt er natuurlijk ook aan welke richting jij studeert. Wij geven je een paar punten waar je naar kan kijken bij het zoeken naar een bedrijf.

Communicatie heb je overal.

Bij elk bedrijf heb je wel een communicatie afdeling en kan je eigenlijk altijd wel een bedrijf vinden waar je stage kan lopen. En nu heb je binnen communicatie ook nog verschillende richtingen. Want zo heb je marketing-communicatie waar e-commerce marketing onder valt, crisis communicatie en interne communicatie. En dit zijn eigenlijk maar een paar richtingen terwijl er heel veel zijn. Maar je kan aan bedrijven denken als communicatie bureau’s, de politie, kledingwinkels, makelaars en misschien nog wel de Efteling. Bedrijven waar je heel veel kan leren over communicatie.

Horeca is een stukje specifieker.

Natuurlijk ga je hier dan in de richting van de horeca bedrijven kijken. Maar de grote vraag is hier vaak of jij achter de schermen in de koken wilt werken, voor in de bediening of achter de receptie gevonden wilt worden. En wanneer je dat weet, dan kan je een keuze maken bij welk bedrijf je stage wilt lopen. Je kan altijd aan restaurants denken maar ook een hotels waar je eventueel stage kan lopen. Daar valt ook zeker weten veel te leren.

Nog een kleine tip.

Veel studenten denken dat een stage wel zo komt, maar soms valt het vies tegen. Daarom is het goed wanneer je goed van te voren op onderzoek uit gaat van waar jij stage wilt gaan lopen en te gaan solliciteren. Je moet absoluut niet een week van te voren pas beginnen met zoeken, dan heb je kans dat je geen stage plek meer kan vinden en dat is natuurlijk zonde.