Met de komst van de elektrische auto is de autobranche in rap tempo veranderd. Niet alleen worden er steeds meer elektrische auto’s geproduceerd door bijna alle automerken maar worden er ook steeds minder benzine auto’s verkocht.

Door de restricties op dieselauto’s worden deze auto’s steeds minder geproduceerd. Veel van deze diesels mogen niet meer de binnenstad in van grote steden. Hierdoor verdwijnt de dieselauto langzamerhand uit het straatbeeld.

 

Meer ruimte

Door de snelle ontwikkelingen en het gebruik van nieuwe technologieën hebben moderne auto’s ruimte voor een ander design. Zo zien we steeds strakkere lijnen in het design van auto’s wat een futuristische feeling geeft. Door het ontbreken van een radiator aan de voorzijde van de auto kunnen fabrikanten de voorkant van de auto dicht houden en andere design principes implementeren. Als we naar de kont van de auto kijken zien we dat de remlichten steeds creatiever worden gebruikt. Van een lelijke ronde stip naar een lange rechte strip die de hele achterzijde bedekt. In deze auto’s wordt veelal LED techniek toegepast wat een mooier effect geeft tijdens het remmen. Daarnaast worden er veel polyester design strips in de achterlichten verwerkt, geweldig!

Autofabrikanten gebruiken ook steeds meer kleur in hun design wat de auto echt tot leven brengt. Van stoere matten kleuren tot felle kleuren in de details. Zo zijn 1 op de 3 auto’s nog steeds grijs gekleurd in Nederland maar worden de grijze kleuren wel steeds levendiger zoals bij Audi.

 

Snelheid

De strakke lijnen in het design dragen ook bij aan de snelheid van de auto. De elektrische auto heeft een ongelofelijke acceleratie waardoor de auto in no-time van 0 naar 100 km/u gaat. Een heerlijke gevoel om de acceleratie van binnenuit te voelen wanneer je hartslag omhoog gaat. De toekomst belooft ons veel moois op het gebied van design van de auto en technologie. Ben jij er klaar voor?