Het inrichten van je nieuwe slaapkamer (of een andere kamer), is natuurlijk een ontzettend leuke klus. De kamer is leeg en je kan geheel zelf aan de slag gaan en bepalen wat je leuk vindt om aan te schaffen. Het is tenslotte jouw kamer, dus het is ook aan jou wat je aanschaft en in welke stijl je alles wilt hebben. Wij geven je graag wat tips waar je wellicht wat hebt. Veel plezier met inrichten alvast!

De ruimte

Allereerst is het goed om te kijken naar de ruimte. Heb je een grote ruimte? Dan heb je ontzettend veel mogelijkheden en is bijna alles wel mogelijk. In geval dat je een kleinere kamer hebt, moet je soms prioriteiten stellen in wat je er allemaal in kwijt kan. Het is goed om daar van tevoren rekening mee te houden.

Meten

Meet je kamer op. Zo weet je tijdens het shoppen van meubilair of die leuke bank in de hoek past waar je hem graag in wilt zetten. Het is zonde om hier thuis pas achter te komen als je jezelf al helemaal enthousiast hebt gemaakt. Zou ook wel zuur zijn als je de bank al in elkaar hebt gezet, maar hem uiteindelijk nergens echt kwijt kan. Het wordt vaak vergeten, maar opmeten, opmeten en opmeten!

De stijl

Het is een ontzettend persoonlijke keuze wat voor soort stijl je in je kamer wilt hebben. Denk aan modern, knus, opvallende kleuren, pastelkleuren, ga zo maar door. Dit laat je uiteraard weer terugkomen in de keuze die je hebt gemaakt in meubilair. Ook de verf of het behang in je kamer spelen een grote rol in de stijl die je in je kamer hebt.

Boekenkast op maat

Als je te maken hebt met een kleine ruimte, maar wel graag een boekenkast wil, zijn er verschillende alternatieven. Een bekend alternatief is een boekenkast op maat. Je kan een boekenkast op maat laten maken, zodat de boekenkast niet al te veel ruimte inneemt in de kleine kamer. Een boekenkast is harstikke sfeervol en zeker voor de boekenliefhebbers onmisbaar in je kamer. Je kan met een boekenkast uiteraard kiezen uit verschillende soorten hout. Het is maar wat jouw persoonlijke voorkeur is en wat het beste past bij de rest van het meubilair in je kamer. Een boekenkast op maat maken is dus helemaal niet gek en kan bij verschillende winkels voor je gedaan worden. Zo kunnen er nog meerdere meubels op maat gemaakt worden natuurlijk. Denk aan een bureau.