De mooie lente dagen zijn weer aangebroken! En wat lekkerder dan heerlijk in je tuin zitten, boekje lezen, met de kids spelen en die barbecue aan het einde van die mooie dag. Voor degenen met een tuin zijn dat heerlijke dagen. En tegenwoordig met de corona situatie is er verder ook niet heel veel wat we mogen en kunnen doen buiten. 

Heb jij jouw tuin of balkon al zomerklaar?

Nu de warmere dagen er steeds vaker zijn wil je het liefste meteen kunnen genieten van je tuin en het mooie weer. Je zult het alleen misschien wel herkennen dat je nooit echt helemaal klaar bent met een tuin. Er is altijd wel iets wat je net even leuker of mooier kunt maken dus is het een doorlopend proces. Ook voor de mensen zonder tuin maar met balkon blijf je dingen aanpassen. Nieuwe plantjes, nieuwe bloempotten of toch net even anders neerzetten. Planten gaan maar een bepaalde tijd mee dus die zul je op den duur moeten vervangen met nieuwe. 

Bloempotten voor binnen en bloempotten voor buiten.

Of je nu bloemen binnen of buiten neer wilt zetten, voor beide heb je potten nodig. Bloempotten voor binnen zijn over het algemeen iets sierlijker en van een kwetsbaarder materiaal gemaakt. Ze zijn veelal van aardewerk of glas. Binnen hebben de potten dan ook geen last van de invloeden van het weer. Ook wil je dan je bloempotten die je binnen hebt staan mooi staan bij de rest van je interieur dus zijn de juiste kleuren belangrijk. Een glazen bloempot zie je binnen ook veel. Gewoon doorzichtig en dus neutraal waardoor het eigenlijk altijd wel staat bij de rest van het interieur. Je hebt ze uiteraard in allerlei verschillende vormen en maten om voor de juiste bos bloemen de juiste vaas of pot te hebben.

De bloempotten voor buiten zijn meestal van een ander materiaal gemaakt. Dit heeft ermee te maken dat buiten de potten te maken krijgen met de invloeden van het weer. Daarnaast is de kans dat een bloempot buiten omwaait door de wind groter dan binnen en dus kunnen ze bloempotten voor buiten niet van dezelfde kwetsbaardere materialen maken als de bloempotten voor binnen. Voor buiten zie je ze gemaakt van riet, kunststof of zink. Je hebt daarnaast ook nog bloempotten die je op kunt hangen. Ook deze hangpotten zijn gemaakt van riet voor als hij per ongeluk valt. 

Op tuinland.nl vindt je een ruim aanbod aan verschillende bloempotten voor binnen en buiten. Neem eens een kijkje als je weer een nieuwe bloempot wilt gaan kopen. Door het ruime assortiment slaag je altijd hier.