Een kamerbreed tapijt is natuurlijk schitterend. Maar het is niet altijd even praktisch. Zeker op kantoor of wanneer je (veel) huisdieren of kinderen hebt, is een vlek hier en daar haast niet te voorkomen. Dan zijn tapijttegels weer een veel betere oplossing. Wanneer je een effen tapijt wilt en dat ook effen wilt houden, dan wil je geen vlekken en beschadigingen. Mocht er ooit iets op je tapijttegels vallen, koffie, chocolademelk of een ongelukje van je huisdier, dan kun je de tegel eenvoudig verwijderen. Je kunt deze dan óf vervangen voor een andere tapijttegel óf schoonmaken met een speciaal schoonmaakmiddel. Je hoeft dan niet je complete kamerbrede tapijt te laten reinigen. Dat scheelt heel veel geld én heel veel gedoe.

Tapijttegels zijn er in verschillende kleuren

Hierdoor wordt het heel gemakkelijk om bijvoorbeeld een looppad door de kantoortuin te maken. Dit kan in een totaal afwijkende kleur, maar ook net een tintje lichter of donkerder is een optie. Je kunt zelfs ieder werkeiland een eigen kleur geven in de kantoortuin. Zo zorg je, ondanks de grote open ruimtes, toch voor gereserveerde plaatsen voor de verschillende afdelingen. Ook is het mogelijk om de tapijttegels in een mooi patroon te (laten) leggen. Dat ziet er direct netjes uit.

Wil je een restpartij tapijttegels aanschaffen?

Ook dat is zeker mogelijk. Al vanaf € 2,25 per tapijttegel kun je een restpartij tapijttegels aanschaffen. Je hoeft dan geen grote aantallen van één tegel te bestellen, maar kunt, als je dat zou willen, van iedere kleur één tegel kiezen. Zo ben je nog voordeliger uit. Het is op deze manier ook heel gemakkelijk om een aantal tegels op voorraad te hebben. Ga je verhuizen en kom je in je nieuwe onderkomen net wat tegels te kort, dan hoef je geen compleet nieuwe vloer van tapijttegels aan te schaffen. Je kijkt dan gewoon bij de restpartij en vult zo je bestaande vloer weer aan.

Zelf leggen of toch laten doen?

Het zelf leggen van tapijttegels is geen enkel probleem. Je hebt alleen een scherp taptijmes en een lineaal nodig. Het grootste gedeelte van je vloer zal uit complete tegels bestaan. Het snijwerk is maar minimaal. Op de website vind je een filmpje over hoe het werkt. Zie je het toch niet zitten om zelf de tapijttegels te leggen? Dan kun je gebruik maken van de legservice. Deze is zowel in Nederland als in België beschikbaar. Je vloer wordt dan door echte professionals gelegd.