Investeren in aandelen en opties is iets wat al voor een langere tijd wordt gedaan. Gedurende de gouden eeuw is ook het gemiddelde volk in aanraking gekomen met aandelen. Sinds dat moment is het erg populair om het geld dat je in de bank hebt deels te gaan beleggen. Zeker met de hoge inflatie en de grote hoeveelheid nieuw geld dat jaarlijks in de markt wordt gebracht is het erg verstandig om je geld ergens in te investeren. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om het te investeren in crypto, maar waarom zou je dit nou eigenlijk doen?

 

Wat is crypto?

Cryptocurrency is de afgelopen jaren ineens razend populair geworden. Over de hele wereld zijn er mensen die de crypto kopen in de hoop dit later voor een hogere prijs door te kunnen verkopen. Er zijn zelfs al een hoop landen die het namens de overheid inkopen en sommige landen hebben bitcoin herkend als een officiële valuta. Er zijn een hoop verschillende cryptocurrency die jij kunt kopen. De grootste hiervan is natuurlijk bitcoin. De kleinere currency, ook wel altcoins genoemd, volgen de richting van bitcoin vaak. Toch kun je ook zonder naar bitcoin kijken voorspellen welke crypto gaat stijgen. Cryptocurrency en blockchain-technologie is de afgelopen jaren een hoop geld ingestoken en dit is natuurlijk niet voor niks. Bedrijven als apple, tesla en facebook zijn hier erg veel mee bezig.

 

Redenen om te beleggen in cryptocurrency

Veel mensen denken dat het te laat is om crypto te kopen. Echter is het zo dat er pas 2% van de gehele populatie iets van crypto heeft gekocht. Dit betekent dat er in de komende jaren nog een hoop meer vraag kan komen naar de valuta. Ook is het zo dat de crypto bubbel al gebarst is. Veel mensen denken slim te zijn door te wachten op het barsten van de crypto bubbel. Dit zou ervoor zorgen dat je de currency voor een stuk minder geld zou kunnen kopen. Echter is dit volgens de meeste mensen al gebeurd in het einde van 2017. Sinds dit moment is de waarde van de meeste cryptocurrency exponentieel gegroeid. De blockchain waarop onder andere ethereum en sand zijn gebouwd is niet iets wat in de komende jaren weg zal gaan. De online wereld heeft oneindige mogelijkheden waar nog relatief weinig mensen geld in hebben gestoken. Het voordeel van cryptocurrency is dat je rendementen kan behalen van duizenden procenten per jaar. Dit is heel wat anders dan de 5-10% die je op aandelen kunt verdienen.