Een gezellig dagje uit met de meiden is wat we vandaag gaan doen. We gaan naar het hartje van Utrecht om gezellig te shoppen. We vinden het alle vijf erg belangrijk om een leuke tijd met elkaar te hebben en elkaar advies te geven tijdens het passen van kleren.

Van winkel naar winkel

We hebben de auto geparkeerd en we lopen de stad in. Ik hoor Sofia al roepen: ‘ik wil in deze winkel kijken!’ en met z’n allen lopen we achter Sofia aan. Gaat het zo’n dag worden, dacht ik bij mezelf?

De eerste tassen zijn gescoord. Linda heeft een leuke nieuwe zonnebril, en Sofia loopt al met zoveel tassen dat ze bijna niet meer kan lopen. Och meis, waar haal je het geld toch vandaag hoor ik Maria achter mij zeggen. Sofia doet alsof ze het niet hoort.

Ongelukje

Het is begin middag en onze magen beginnen te rommelen. We zoeken een leuk restaurantje op om te gaan eten. We hebben iets gevonden. De drankjes staan op tafel en plotseling hoor ik Linda hard schreeuwen: ‘NEE!’ ik zie meteen wat er aan de hand is. Sofia heeft haar liter frisdrank over Linda heen gegooid. Sofia bood meteen haar excuses aan. ‘Het was niet mijn bedoeling’ zei ze.

Linda had meteen een excuus om haar nieuwe gekochte outfit aan te doen, en zo is alles toch nog goed gekomen.

Na de heerlijke lunch was het tijd om verder te shoppen. Ik zag in mijn ooghoek een lingerie sale. Ik wist het meteen. Hier moet ik scoren! De meiden gingen gezellig met me mee, want die waren eigenlijk ook wel geïnteresseerd in een nieuw setje. Het is tenslotte bijna Valentijnsdag. Er hingen echt hele leuke dingen bij, van rood tot zwart, hele simpele dingen maar ook hele erotische dingen. Je gelooft het niet, maar ik heb twee tassen vol gekocht. Het was ondertussen alweer vier uur in de middag en iedereen begon een beetje te slenteren. ‘Zullen we anders naar de auto gaan’ zei Maria. Dit vond iedereen een goed idee. Daar gingen we dan, met tassen vol de auto weer in.

‘Is iedereen een beetje geslaagd’, vroeg ik. In koor riepen alle meiden tegelijk: ‘Ja!’

Ik ben blij dat er in Nederland nog steeds fysieke winkels zijn. Het geeft ons de mogelijkheid om gezellig bij elkaar te komen en elkaar advies te geven. Wij zien het meer als een dagje uit. Je koopt uiteindelijk toch meer spullen dan dat je nodig hebt. Het was een zeer geslaagde dag.