Met een paar vrienden roken we af en toe een jointje. Meestal in het weekend, om even bij te komen van de drukke week. Iedereen heeft het druk met werken of een gezin die veel aandacht eist. Vrijdag avond is het standaard mannen avond, dit is al jaren zo. We waren in een gekke bui en besloten de wiet in een waterpijp te doen. Dit was absoluut geen succes! Iedereen werd na 4 trekjes niet normaal stoned. Sommige werden er zelf ziek van!

 

 

Internet van tevoren raadplegen was wel een goed idee geweest

Wat bleek, je kunt geen wiet of hasj in een waterpijp doen. De werkzame stoffen worden namelijk niet goed verbrand waardoor je echt behoorlijk ziek kan worden, dat bleek wel ja. Het schijnt dat je er een bong voor moet gebruiken, eigenlijk een speciale waterpijp maar dan gemaakt voor het roken van wiet of hasj. Na een paar verhalen van andere mensen te hebben gelezen op internet, kon ik echt concluderen dat het ziek worden door het roken van een waterpijp een bekend probleem was. De bong was niet zo populair op internet, ik kon er maar weinig verhalen over vinden. Zal misschien wel komen omdat mensen niet graag vertellen gebruik te maken van wiet of hasj?!

 

 

De volgende vrijdag had ik wat in de groep te brengen

De volgende “meeting” was behoorlijk gezellig. De biertjes werden snel uitgedeeld en de personen die vorige week ziek waren geworden, passeerde de joint maar al te graag. Een gozer van onze groep was zelf bijna een week ziek door dat geintje. Ik vertelde over mijn internet zoektocht en over het bestaan van de bong. Iedereen moest wel een beetje lachen om de naam, alsof de wiet of hasj in één keer zal in slaan ofzo. Hoe dan ook, een paar gasten vonden het wel het proberen waard en keken vluchtig op internet hoeveel zo’n ding mocht kosten. “Een paar tientjes maar” schreeuwde een gast door de ruimte. Er werd dan ook snel gezamenlijk besloten een bong te bestellen, gewoon uitproberen. Als het niks is hebben we er toch hard om kunnen lachen.

 

 

De week duurde nog nooit zo lang voor sommige

Op vrijdag was de bong besteld en kwam maandag netjes bij een vriend aan. Die vriend had de bong al uitgepakt en in elkaar gezet en kon niet wachten totdat het weer vrijdag zou zijn. Ik regel de wiet voor vrijdag en hij neemt de bong mee. We zijn allemaal reuze benieuwd, al hoewel die jongen die er echt ziek van is geworden er nog even over na gaat denken of hij het nog wel aandurft!